Novi klasteri zaraze: Premijer poziva građane da prijave žurke

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naložio je Inspektoratu Srpske i ministarstvima lokalne uprave i samouprave i unutrašnjih poslova da odmah reaguju ukoliko dobiju informacije o žurkama koje se organizuju na imanjima, a građane je pozvao da prijave ako primete da su organizovana takva okupljanja mimo preporučenih mera.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.08.2020.

14:00

Novi klasteri zaraze: Premijer poziva građane da prijave žurke
Ilustracija/Foto: depositphoto/pressmaster

Višković je u izjavi za Srnu rekao i da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, koji će, kako je kazao, poslati depešu svim policijskim upravama da rade na suzbijanju takvih dešavanja.

Premijer kaže da je od zdravstvenih radnika dobio informaciju da su žurke novi klasteri zaraze u Republici Srpskoj, što dodatno opterećuje zdravstveni sistem.

Saglasan je da poslednji podaci o porastu broja zaraženih nisu zadovoljavajući, ali smatra da nisu ni toliko loši, jer je situacija pod kontrolom.

"Imamo podatke o neodgovornim pojedincima koji su znali da imaju simptome, ali su to prećutali, dolazili na posao, išli do trgovine i to njihovo neodgovorno kretanje ugrozilo je druge koji su bili odgovorni", rekao je Višković.

Rekao je i da republičke institucije čine sve da bi jesen dočekali što je moguće više spremni.

On smatra da će zbog pojave sezonskog gripa situacija biti mnogo teža, ali je napomenuo da se Vlada i Štab za vanredne situacije pripremaju za takvu situaciju ukoliko do nje dođe.

Naveo je i da je RS "stala u red" za dobijanje ruske vakcine i dodao da je još 20 zemalja pokazao interesovanje za tu vakcinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: