- Vesti -

Šokantno ponašanje mladih na odmoru u Hrvatskoj: "Baš me briga ako budem pozitivan"

Reportaža italijanske državne televizije RAI 1, o tome kako letuju i zabavljaju se mladi Italijani u Hrvatskoj,u kojoj su emitovani snimci stotina znojavih, pijanih italijanskih devojaka i mladića u prenatrpanim hrvatskim noćnim klubovima bez maski, šokirali su gledaoce.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, Foto: Getty Images, Ann Tornkvist / Staff
Ilustracija, Foto: Getty Images, Ann Tornkvist / Staff

"U kameru su izjavljivali: 'Nema kovida', 'Sutra ću napraviti bris i ako budem pozitivan, ne brinem, za nas od 20 godina to neće ozbiljno'", navodi Tanjug. Na društvenim mrežama ogorčenje najviše izaziva sebičnost mladih, neodgovornost, i potpuni nemar koji pokazuju ne samo prema sebi, već i prema najbližima.

U Italiji raste broj zaraženih, u 24 sata otkriveno je 574 novih infekcija, što je na nivou pre nego sto je ukinut karantin, polovinom juna. Najviše novih zaraženih je u pokrajini Veneto, a vlasti tvrde da je uglavnom reč "o uvezenim" slučajevima, odnosno da su zarazu doneli oni koji su boravili izvan Italije.

U pokrajini Pulja u teškom stanju hospitalizovano je pet osoba mlađih od 30 godina. Vlasti preduzimaju mere za sprečavanje širenja koronavirusa, a jedna je masovno testiranje po povratku svih onih koji se vraćaju sa odmora u inostranstvu, a posebno onih koji su letovali u Hrvatskoj, Španiji, Malti i Grčkoj.

Procenjuje se da oko 10 hiljada Italijana treba da se ovih dana vrati u zemlju nakon godišnjeg odmora u inostranstvu. Na aerodromima su uspostavljeni punktovi za testiranje, a onaj na rimskom Fjumicino, može u kratkom vremenu testirati više od 400 osoba.

strana 1 od 123 idi na stranu