Spiskao milione za tren: Ekscentrične kupovine koje su holivudskog glumca odvele u dugove FOTO

Veteran Holivuda i akcionih blokbastera Nikolas Kejdž u jednom trenutku je bio najtraženiji i najplaćeniji glumac. Iako se pokazao kao talentovan i sposoban čovek, ipak jednu stvar nikada nije naučio - kako da (ne) troši novac.

Život

Izvor: B92

Sreda, 12.08.2020.

11:26

Spiskao milione za tren: Ekscentrične kupovine koje su holivudskog glumca odvele u dugove FOTO
Foto: Getty Images, Amy Sussman / Staff

Od početka njegove karijere 1983. godine bogatstvo se akumuliralo i ubrzo je postao multimilioner, a taj novac je uspeo da spiska na skupe i često ekscentrične kupovine.

I pored raskalašnog trošenja novca čak 2009. godine ulazi u dugove jer nije platio 6,3 miliona dolara poreza na imovinu.

Ali pre nego što se našao u ozbiljnim finansijskim problemima, Kejdž je uživao u skupocenim automobilima, egzotičnim ostrvima, zamkovima, privatnim avionima i jahtama, ali i u krajnje neuobičajenim kupovinama. Ukleta kuća

Čini se da je Kejdž imao više novca nego što smo mogli da zamislimo, jer je 2006. godine kupio "ukletu" kuću za 3,4 miliona dolara.

Ova imovina pripadala je ozloglašenom serijskom ubici Madam Delfin La Lori, koja je bila deo visokog društva u Nju Orleansu.

Između 1787. i 1849. godine ona je mučila i ubijala bezbroj robova u svom domaćinstvu, i ta ubistva su se dešavala upravo u toj kući Nadgrobni spomenik

Nadgrobna ploča u obliku piramide na najstarijem groblju u Nju Orleansu pripada upravo Kejdžu.

Iako nije poznato koliko je platio ovaj spomenik, sigurno to nije bila jeftina kupovina.

Nakon kupovine ove "piramide", Nikolas je rekao da namerava da bude sahranjen na tom mestu.
Ilustracija, Foto: GettyImages, Matt Cardy / Stringer
Lobanje životinja i dinosaurusa

Lobanja dinosaurusa bila je na samom vrhu njegovih prioriteta za kupovinu - a šta god da Nikolas želi, Nikolas dobije.

Glumac je kupio lobanju Tarbosaurusa staru 67 miliona godina i navodno je na aukciji pobedio ponudu Leonarda Dikaprija.

Nikolas je za drevni predmet platio više od 300.000 dolara.

Međutim, kasnije bi se pokazalo da je lobanja zapravo ukradena, što je nateralo Kejdža da je preda mongolskim policajcima i prvobitnom vlasniku.

Štaviše, ovo mu nije bila čak ni prva kupovina lobanje. Prethodno je posedovao praistorijsku lobanju medveda koju je slučajno uništio dok je igrao bilijar u jednom od svojih skupocenih domova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: