Ova doktorka je heroina Novog Pazara: "Upečatljiv je taj strah u očima koji se video kod svih" VIDEO

U Novom Pazaru situacija sa virusom se stišala, ali je odjeknula vest da je smenjena žena koja je u medijima proglašena najvećim herojem epidemije u Srbiji, jer je kad je bilo najteže bila jedini infektolog u Novom Pazaru.

Život

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2020.

15:01

Ova doktorka je heroina Novog Pazara:
Foto: Printskrin/TV Prva

Doktorka Lejla Ćeranić smenjena je sa mesta vršioca dužnosti načelnice infektivnog odeljenja. Direktor bolnice dr Meho Mahmutović kaže da je dr Ćeranić na odmoru i da je razrešenje uobičajena procedura, a kako je rekao, bila je i zamena kolegama koji su zbog zaraze ispali iz stroja. Sada njeni sugrađani traže njeno unapređenje.

U Novom Pazaru, gde su se borile najveće bitke, ona je bila jedini infektolog.

"Sad je mirnije, idemo kućama olakšane duše. Bilo mi je strašno doći na posao i otići sa posla", rekla je dr Ćeranić.

Nerado se seća tih nemoćnih ljudi kojima je samo potreban kiseonik i koji se bore za dah, koji su izmenjene boje kože, malaksali, umorni, bez snage.

"Upečatljiv je taj strah u očima koji se stvarno video kod svih. Kad imate težak slučaj onda ne razmišlajte o tome, ali onda shvatite da je uniforma, koja je ispod skafandera, zalepljena za telo, mokri ste, kao da ste izašli iz tuša", rekla je dr Ćeranić.

Ali nije jedina koja ima teška sećanja na ljute borbe koje su se vodile u tom gradu. Ceo njen požrtvovani tim koji je dobio pohvale za svoju posvećenost i dalje se seća najtežih dana.

"Najteža slika mi je bila kada je jedna bolesnica u ambulanti uspela samo da izgovori svoje ime i momentalno je preminula", rekla je dr Adna Bulić.

Pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: