U paklu birokratije: Zbog spora vlasti ne može da dobije rezultat korona-testa

Spor između dve opštine u Austriji kriv je što jedan 21-ogodišnjak čeka više od 10 dana na rezultate testa na koronavirus.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.08.2020.

14:40

U paklu birokratije: Zbog spora vlasti ne može da dobije rezultat korona-testa
Foto: depositphotos/HayDmitriy

Krajem jula je jedan mladić, koji se vratio iz Češke, nakon što je osetio simptome, bio na testiranju na koronavirus.

Međutim, umesto da dobije rezultat testa što pre, on i dan danas čeka na obaveštenje o tome da li je pozitivan ili negativan.

Posle testiranja, on se samoizlovao, i nakon što nedelju dana ništa nije čuo, njegova porodica je najpre pozvala opštinu Linc-Land, gde ime je, međutim, rečeno da glavno prebivalište mladića nije u toj opštini, već u Beču, zbog čega oni nisu nadležni.

Od Magistrata u Beču poručeno mu je da je opština Linc-Land nadležna, jer je tamo urađen test. Zbog spora dve opštine oko nadležnosti, mladić još uvek nije dobio režltat testa.

Portparol opštine Linc-Land Ditmar Kasni kaže da ta opština, pošto je mladić prijavljen u Beču, nema pravo uvida u rezultate testa.

On ujedno dodaje da negativni rezultati ne bivaju uvek brzo prosleđeni, ali da je zagarantovano da osobe sa pozitivnim rezultatima bivaju obavešteni u roku od 12 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: