Jugoslavija se oprašta od Rajka Dujmića: "Otišao je i deo mene" FOTO

Odlazak muzičke legende Rajka Dujmića pogodio je brojne njegove kolege koji se sad opraštaju od muzičara.

Život

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

16:06

Default images

"Šta da vam kažem? Jako mi je teško, tim više jer sam njegov venčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je deo naših života više od četvrt veka", rekao nam je basista "Novih fosila" Marinko Colnago.

Vladimir Kočiš Zec bio je takođe vrlo emotivan.

"Kad 25 godina živiš i odrastaš i muzički i umetnički s nekim čovekom, onda imam osećaj da je s Rajkom otišao i deo mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku da radim tako dugo s čovekom koji je imao vanserijski autorski talenat. Neizmerno mi je bilo teško da gledam Rajka koji je poslednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lepa sećanja na velikog kompozitora i muzičara", rekao je.
Od muzičara su se oprostili i članovi grupe "Parni valjak".

"Napustio nas je prijatelj i kolega. Počivao u miru. Zbogom, Lima", napisali su oni na Instagramu.

"Iskreno saučešće porodici, mogu samo zamisliti kroz što sad prolaze, jer smo kroz to prošli moja deca i ja kad mi je umro muž", rekla je Sanja Doležal, pevačica "Novih fosila", čiji je suprug Nenad Šarić bio bubnjar u bendu i umro je 2012. godine.

Rajka se prisetila i voditeljka i muzičarka Vjekoslava Bach, koja je podelila fotografiju sa autorom.

"Putuj moj Rajko, naš Lima, čuvali te anđeli nebeski. Beskrajno ćeš nam nedostajati. Na boljem si mestu, a meni si ostavio predivne uspomene i najlepšu muziku... Snežana Dujmić, iskreno saučešće tebi i porodici", napisala je ona.

U 66. godini preminuo je Rajko Dujmić, muzičar i kompozitor, vođa grupe "Novi fosili" i dobitnik Porina za životno delo. Od srede uveče nalazio se na jedinici intenzivnog lečenja na Odseku za neurohirurgiju u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u sredu u večernjim satima nakon što je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Završio je u indukovanoj komi, iz koje se nije probudio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: