- Vesti -

Preminuo hrvatski muzičar Rajko Dujmić, vođa nekadašnjih "Novih fosila"

Rako Dujmić, hrvatski muzičar i vođa nekadašnjih "Novih fosila", koji je nakon saobraćajne nesreće završio u indukovanoj komi, preminuo je danas u riječkoj bolnici na Sušaku.

Izvor: B92, 24sata.hr
Podeli

Pročitajte još:

Pevač u komi nakon teške nesreće: "Lekari preduzimaju sve, ima krvarenje na mozgu"

Povređen član grupe "Novi fosili", supruga poručuje: "Molite se da se probudi iz kome"

Od srede uveče nalazio se na jedinici intenzivne nege na Odeljenju neurohirurgije u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u sredu u večernjim satima nakon što je doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Dujmić je automobilom sleteo s puta u provaliju duboku 11 metara. Otvorili su se vazdušni jastuci, ali su mu slomljena dva rebra, a dobio je i snažni udarac u glavu.

"Molim vas, molite se da se probudi iz kome", napisala je potresena Rajkova supruga Snježana Dujmić na Fejsbuku nakon nesreće.

Rođen je 7. avgusta 1954. godine. U Zagrebu je završio srednju muzičku školu, smer violina, a onda je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Umesto da postane učitelj muzičkog vaspitanja, posvetio se komponovanju i izvođenju muzike i postao jedan od najplodnijih kompozitora zabavne muzike u istoriji hrvatske diskografije, piše 24sata.hr.

"S godinu dana dobio sam žulj na usnicama od usne harmonike. Bio je to moj najdraži poklon za prvi rođendan. Godinama kasnije mama je često prepričavala kako sam tad stajao na stolu i svirao, a svi su gosti oko mene morali da plešu. Od najranije mladosti jedini moj način komuniciranja s ljudima bio je zvuk, a tako je ostalo i do danas. Muzikom se najbolje izražavam", rekao je Dujmić pre godinu dana u jednom razgovoru za 24 sata.

Prvu pesmu "Smij se" napisao je sa samo 13 godina. Kao klinac je, priznaje, bio nemoguć. U njegovom detinjstvu bilo je svega, rekao je Rajko koji je, osim gitare i violine, svirao i klavijature.

strana 1 od 123 idi na stranu