Tijana Dapčević: "Ne bavimo se umetnošću zato što nas je sramota da okopavamo krompir" FOTO

Koronavirus uticao je na mnoge, i to ne samo na zdravlje ljudi, već i njihove finansije. Jedna rasprava iz Hrvatske, koju je pokrenula pevačica Nina Badrić, preselila se i na naše prostore.

Život

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

11:30

Default images

"Ne bavimo se umetnošću zato što nas je sramota da okopavamo krompir ili da ne isprljamo ruke i haljinu, nego zato što to volimo", napisala je pevačica Tijana Dapčević, uključivši se tako u raspravu koju je pokrenula njena koleginica iz Hrvatske, te dodala:⁣

"Krompir.... I šta sad?⁣ Nije me mrzelo, skrolovala sam do 21. avgusta 2012. godine, samo da bih našla ovu fotku.⁣ Ja muziku ne volim, ja je dišem. Ne mogu bez nje, ja u svemu i svakome prvo čujem zvuk. Ni na jedan svoj koncert nisam otišla sa stavom 'aj da završim ovo, pa da idem'. Nisam ja došla ništa da završim, nego da započnem žurku. Da vidim svaku vašu reakciju, da pevamo zajedno", navela je Dapčević u objavi na Instagramu.

Posao joj je, kako je dodala da svima koji na koncert dođu bude lepo ta dva sata.

"Kad je vama lepo, ja dobijam energiju kojom bih mogla da pomerim planetu, eto tako se osećam.⁣ Volim i sve one delove ovog posla koje vi ne vidite, a ovde sad nema dovoljno mesta da vam sve to ispričam, ali to sada nije ni važno.⁣ Važno je da svi odaberu da rade u životu ono što rade najbolje.⁣ Važno je da poštujete i automehaničara, zubara, vodoinstalatera, poljoprivrednika, kasirku itd. Zato što je svaki posao važan za društvo. I umetnost je važna, verujte da bi svet izgledao mnogo drugačije da nema muzike, filma, knjiga, slika, fotografije", poručila je pevačica te ukazala:⁣

"Svi smo na istoj planeti, svi smo u istoj situaciji, zaista nema potrebe dodavati nove viruse u društvo, mislim da nam je ovaj trenutni sasvim dovoljan."

U raspravu se uključila i Goca Tržan te napisala na Tviteru da vidi da je "narod baš srećan i zadovoljan što estrada nema od čega da živi".

"Eto, bar nekome i sreću da donesemo svojom nesrećom", dodala je Tržan. Naime, pre nekoliko dana Badrić je zatražila od hrvatske vlade da pomogne estradi, jer mesecima nemaju posla, te time pokrenula raspravu u celom regionu, a jedna žena joj je poručila da dođe kod nje, jer za "nekoliko dana vadimo krompir".

"Evo za par dana vadimo krompir, trideset hektara, okolica Bjelovara, i trebaju nam nadničari, 300 kn plaćamo po danu. Može povesti i Maju, Severinu, modnog mačka i sve ove što su uzeli pomoć od 4000 kn. Samo joj poručite da ne dođe u onoj dizajnerskoj haljini od 14.000 kuna, što se hvalila pre nekoliko meseci, jer bilo je kiše ovih dana i dosta je blata", napisala je žena, prenosi Indeks.

"Naslađivati se nad bilo čijom nevoljom poraz je ljudskosti", odgovor je Nine Badrić na ovaj komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: