Bivši papa Benedikt razboleo se nakon posete bratu: "Vrlo je slab"

Bivši papa Benedikt XVI ozbiljno se razboleo nakon posete bolesnom bratu u Nemačkoj u junu, preneli su danas nemački mediji.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

09:48

Bivši papa Benedikt razboleo se nakon posete bratu:
Foto: Depositphotos / novelo

Prema pisanju nemačkog lista Pašauer Noje Prese, Benedikt (93) pati od stanja koje karakterišu osip na licu i povremeni bolovi, navodi list pozivajući se na njegovog biografa Petera Zevalda.

"Prema Zevaldu, penzionisani papa je vrlo slab", navodi se u izveštaju i dodaje da po biografu njegov mozak dobro radi, ali da mu je glas jedva čujan u ovom trenutku.

Zevald je posetio papu u Vatikanu kako bi mu predao biografiju i rekao da je papa uprkos bolesti bio optimističan i najavio da će se, ako mu se vrati snaga, možda opet "prihvatiti pera", prenosi Jutarnji list.

Benedikt je u junu posetio bolesnog brata Georga u Nemačkoj što je bio njegov prvi odlazak iz Italije od napuštanja papske službe 2013. godine.

Dve nedelje kasnije, njegov brat star 96 godina preminuo je.

Bivpi papa Jozef Razinger sada živi u malom samostanu unutar Vatikana, uglavnom se drži dalje od javnosti nakon što je, pozivajući se na krhko zdravlje postao prvi papa u 600 godina koji je napustio službu.

Na mestu pape nasledio ga je papa Franja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: