- Vesti -

Andrijani pronašli više od 130 krpelja: Berba šljiva pošla naopako

Berba šljiva za Andrijanu Srećković iz Ljiga pretvorila se u nesvakidašnji događaj, jer je za samo nekoliko sati provedenih u voćnjaku postala definitivni rekorder u broju krpelja koji su se zakačili za njene ruke.

Izvor: B92, RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Nakon što smo se vratili kući primetila sam tačkice po koži, i shvatila da su u pitanju krpelji. Sama sam ih izvadila preko 20, a onda sam otišla kod lekara. Doktorka je izvadila čak njih 103 i rekla je da nije imala sličan slučaj i da je najveći broj krpelja koji je izvadila dosad bio tridesetak, a kod mene se susrela sa tri puta većim brojem", rekla je Andrijana.

Ona je u šljiviku bila sa porodicom, ali insekti su se u ovolikoj meri zakačili samo za nju. Kroz šalu joj kažu da je dobro što je bar u nekoj kategoriji rekorder, međutim ona negoduje, jer su medicinski radnici u ljiškom Domu zdravlja dva sata sanirali njene ubode.

"Kada je došlo vreme da se ranice dezinfikuju jodom, nije bilo moguće da se pogodi svako mesto, pa je doktorka jodom bukvalno namazala cele ruke. Nadam se da će ova situacija proći bez većih posledica, ali u svakom slučaju testiraću se na lajmsku bolest, kako bih imala mirnu savest", poručuje Andrijana iz Ljiga.

Posebnu zahvalnost ova Ljižanka duguje dežurnoj sestri i lekaru u lokalnom Domu zdravlja, jer su imali strpljenja da svakog krpelja izvade napolje.

strana 1 od 129 idi na stranu