Dua Lipa ne prestaje da šokira: Pevačica tvrdi da je ajvar albanski VIDEO

Još se nije ni slegla prašina nakon što je pevačica Dua Lipa na društvenim mrežama objavila fotogarfiju "velike Albanije" tražeći od Epla da se Kosovo nađe na njihovoj mapi, a sada je gostujući u jednoj emisiji preporučila voditelju da proba albanski specijalitet - ajvar.

Život

Izvor: B92

Petak, 24.07.2020.

13:45

Dua Lipa ne prestaje da šokira: Pevačica tvrdi da je ajvar albanski VIDEO
Foto: Getty/Frazer Harrison / Staff

Ona je gostujući u emisiji "Hot ones" Šona Evansa rekla da je ajvar "albanski delikates koji svako mora da proba pre smrti", koji je inače specijalitet balkanske kuhinje, a na slici koja prati video nalazi se tegla na kojoj piše "Leksovački ajvar".

Inače, Evans postavlja pitanjima poznatima dok jedu ljuta krilca, a novu pometnju pevačica je napravila uprvo izjavom u vezi sa ajvarom.

"Koji je albanski delikates koji bi svako trebalo da proba pre nego što umre?", pitao je voditelj.

"Ajvar", rekla je Dua Lipa, koja je pokušala i da objasni šta je to:

"To je kao... smesa od pečene paprike. U tegli je, ljuto je, divno i ide uz sve! Uz jaja, pitu od spanaća, koja je još jedan albanski specijalitet...".

I ne samo to, ona je rekla da je jedan od soseva podseća na albansku kobasicu - sudžuk, dok je na videu prikazano pakovanje na kojem piše "Bosanska sudžuka". Ona je nakon izjave o "velikoj Albaniji" pokušala da objasni na šta je zapravo mislila, te istakla da su mediji pogrešno shvatili njenu poruku.

"Namera mog prethodnog posta nije bila da izazove mržnju. Veoma sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promovišu etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam. Svaki put kad objavim nešto o Kosovu, u komentarima nastane haos, čak i ako se radi o lepim stvarima kao što su hrana i muzika, i susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi", navela je ona, te dodala:

"Svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoje poreklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom da pričam o svojim albanskim korenima i matičnoj zemlji. Ohrabrujem sve da prihvate svoje nasleđe i da uče i slušaju jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje prema svima", napisala je britanska pevačica albanskog porekla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

425 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: