- Vesti -

"Dok Novak Đoković miri Balkan, Dua Lipa iz Londona radi ovako nešto"

Rat na društvenim mrežama nakon objave britanske pevačice koja je poreklom sa Kosova i Metohije u kojoj je okačila zastavu "velike Albanije" ne prestaje. Poslednji u nizu su britanski novinar Sem Strit koji je naveo da dok Novak Đoković miri Balkan, "Dua Lipa iz Londona radi ovako nešto" i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu, koji je ovu objavu okarakterisao kao "glupi nacionalizam".

Izvor: B92
Podeli

Novinar Sem Strit oštro je kritikovao objavu pevačice Dua LIpe koja je na Tviteru objavila fotografiju "velike Albanije", a u okviru čijih granica se nalaze Kosovo i Metohija, delovi Severne Makedonije, Crne Gore i Grčke.

"Dok ljudi poput Novaka Đokovića pokušavaju da ujedine Balkan i dobijaju samo kritike zbog toga, Dua Lipa sedi u Londonu iradi ovako nešto", napisao je vidno revoltiran engleski novinar Sem Strit.

On je reagovao na tvot pevačice koji je glasio:

"Autohtoni (pridev) za starosedeoca jednog mesta, izvornog, a ne poteklog od migranata ili kolonista!" napisala je pevačica.

Ovaj novinar objasnio Englezima šta zapravo predstavlja ova zastava.

"Objava pokazuje takozvanu Albaniju koja prisvaja delove Srbije, Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore. Onda naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, što je prilično ironično za Albanku rođenu u Vestminsteru."

Oglasio se i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu:

"Glupi nacionalizam, kad verujete da vaša nacija ima više prava zato što je na nekom mestu duže od drugih (i delite takve mape)", napisao je on na Tvteru.

Podsetimo, ova zastava je dronom spuštena na teren u sred Beograda, tokom fudbalske utakmice između Srbije i Albanije. Tada je došlo do incidenta, a pevačica je kasnije delila i slike švajcarskog fudbalera Đerdana Šaćirija, poreklom sa Kosova, kako pokazuje nacionalistički simbol koji predstavlja dvoglavog orla na albanskoj zastavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu