Spremni za "smak sveta": Garantuju 5 godina preživljavanja u bunkeru, cena prava "sitnica" VIDEO

Smak sveta je više puta najavljivan, pa najbogatiji ljudi sveta neće da rizikuju. Već nekoliko godina, u SAD kupuju bunkere.

Život

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

11:16

Spremni za

Pandemija koronavirusa prepoznata je kao apokalipsa, a stanovi u bunkeru garantuju pet godina preživljavanja. Najjeftiniji apartman u luskuznom podzemnom smeštaju u ovom trenutku košta milion dolara, dok se "udobnije varijante" prodaju i do tri puta skuplje.

To su uglavnom raketni silosi na 14 spratova, 200 metara ispod zemlje, smešteni u ruralnim delovima Amerike. Cena održavanja je 2.500 dolara godišnje, što podrazumeva internet, vodu, struju, municiju.

Na gornjim spratovima je bazen i prostorija za vodosnabdevanje, sedam spratova je za stanovanje, dok su na ostalim učionica, biblioteka, bioskop, bar, kao i soba za vežbanje sa saunom. Tu su i prodavnica i lift.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: