Hapšenje saradnice Džefrija Epstina vredno 4 miliona funti je moglo da propadne zbog ovog propusta

Operacija vredna 4 miliona funti za hapšenje Gizlejn Maksvel mogla je da propadne samo zbog ove nepažnje. Britanka je uhapšena u četvrtak u svom domu u Nju Hempširu, nakon jednogodišnje istrage zbog povezanosti sa finansijerom, optuženim pedofilom, Džefrijem Epstinom.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

13:15

Hapšenje saradnice Džefrija Epstina vredno 4 miliona funti je moglo da propadne zbog ovog propusta
Foto: Getty Images, Mark Mainz / Staff

Maksvel se sada suočava sa šest optužbi koje se odnose na trgovinu seksom i zlostavljanje dece, koja ona trenutno negira.

Na njenom imanju su se tada rastrčali agenti iz FBI-a, kao i službenici lokalnih policijskih snaga.

U razgovoru za "Miror", jedan lokalac je opisao kako je operacija umalo propala nakon što su avioni FBI za prismotru naterali komšije da se suprotstave agentima parkiranim u tom području.

"Avioni su zujali negde od 5 ujutru. Smetalo nam je to", rekao je meštanin.
Foto: GettyImages, Spencer Platt / Staff
"Počeli smo da zovemo da saznamo o čemu se radi, zašto je tolika buka", dodao je, rekavši da se onda drugi komšija razljutio i odvezao se do parkiranih kola.

Muškarac je, kako se izveštava, tražio da zna ko su agenti i šta rade, da bi mu oni rekli da su društva za mapiranje terena iz vazduha.

"Problem je što je taj momak stručnjak za mape i geologiju," kaže lokalac.

Muškarac je tada tražio da vidi unutar parkiranih kombija, ali su mu "oštro" rekli da nema pristup kombijima, da bi on potom pozvao policiju jer je mislio da se dešava nešto sumnjivo.

Ipak, FBI je uspešno izvršio hapšenje, a Maksvel kao da nije nimalo odreagovala kada su joj agenti razvalili vrata.

Maksvel je bivša devojka Epstina koji je izvršio samoubistvo u avgustu čekajući optužnicu za seksualnu trgovinu i zlostavljanje maloletnika.

Brojne Epstinove žrtve tvrde da ih je Maksvel regrutovala pre nego što ih je Epstin zlostavljao, dok su drugi rekli da je i ona učestvovala u zlostavljanju.

Maksvel se suočava sa 35 godina zatvora ako bude osuđena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: