Borba je trajala više od tri meseca: Preminuo glumac od posledica koronavirusa

Glumac Nik Kordero umro je u 41. godini usled posledica koronavirusa.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

09:45

Borba je trajala više od tri meseca: Preminuo glumac od posledica koronavirusa
Foto: Getty/Vivien Killilea / Stringer

"Bog ima drugog anđela na nebu. Moj muž preminuo je jutros", potvrdila je njegova supruga Amanda Klots, koja se u nedelju na društvenoj mreži Instagram oprostila od svog muža.

Ona je napisala da je njen suprug "bio okružen ljubavlju svoje porodice", koja se molila za njega "dok je napuštao nežno ovu zemlju".

"I dalje mi je teško da poverujem da ga nema. Srce mi je slomljeno jer ne mogu da zamislim naše živote bez njega", napisala je Amanda Klots (38).

Zak Braf, koji je glumio na Brodveju sa Korderom naveo je da nije upoznao bolju osobu od Nika.

"Ali kovid ne zanima čistoća vaše duše ili dobrota u vašem srcu", napisao je on.
Foto: Getty/Noam Galai / Stringer
Kordero je primljen u medicinski centar "Cedars-Sinai" u Los Anđelesu krajem marta zbog onoga što se u početku mislilo da je upala pluća. Prvi test na koronavirus pokazao je da je negativan, mada je sledeći test bio pozitivan na kovid-19.

Tokom 13 nedelja, Kordero se suočio sa mnoštvom ozbiljnih komplikacija, uključujući amputaciju nogu, infekcije u plućima i ubacivanje privremenog pejsmejkera.

Kanadski glumac je osvojio je nominaciju za nagradu Toni 2014. godine za ulogu u filmu "Bullets over Broadway", a takođe je glumio u produkcijama "Rock of Ages", "Waitress" i "A Bronx Tale".

Njegova supruga je redovno obaveštavala obožavaoce o stanju u kojem se Nik nalazi. Iako je Nik pokazao znakove poboljšanja, ipak su brojne komplikacije nastale usled obolevanja od kovid-19 prevladale.
Zvezda Brodveja povratila je svest početkom maja posle višemesečne kome, ali Klots je navela da Nik nije mogao da se kreće i govori do sredine juna, "delimično zbog znatnog gubitka težine usled atrofije mišića".

"Ne može da razgovara zbog respiratora... Ali budan je i unutra je", rekla je ona 18. juna, te dodala:

"Tako je slab. Još ne može da se kreće, a mišići mu definitivno atrofiraju. Izgubio je 28 kilograma".

Navela je i da su joj mnogi govorili da se njen suprug "neće izvući" i da treba da se oprosti s njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: