Stop okrutnosti: Indijska država zabranila prodaju psećeg mesa

Vlasti indijske severnoistočne države Nagaland zabranile su prodaju psećeg mesa i obustavile uvoz i trgovinu psima za ishranu, saopštili su danas zvaničnici.

Život

Izvor: Tanjug

Subota, 04.07.2020.

13:41

Stop okrutnosti: Indijska država zabranila prodaju psećeg mesa
Foto: depositphotos/HayDmitriy

Udaljena država koju većinom naseljavaju hrišćani, odlučila se na taj potez nakon apela poslanice u indijskom parlamentu Maneke Gandi.

Njen apel usledio je nakon što su joj grupe za zaštitu prava životinja iz Nagalanda poslale fotografije o trgovini psima u toj državi, što je dovelo do toga da više od 125.000 ljudi uputi pisma lokalnoj vladi sa zahtevom da se ta praksa zabrani, prenosi AP.

"Ovo je prelomni trenutak za zaustavljanje okrutnosti prema životinjama u skrivenoj trgovini psećim mesom u Indijii", istakla je u saopštenju grupa Humane Society International.

Ta organizacija procenjuje da se oko 30.000 pasa godišnje prošvercuje u Nagaland, gde se prodaju na pijacama.

Grupa ukazuje i da pse tuku do smrti drvenim palicama.

Ističe se i da, nezavisno od Nagalanda, hiljade pasa svake godine bivaju nezakonito zarobljene na ulicama ili ukradene iz domova u ostalim državama na severoistoku Indije, među kojima su Mizoram, Tripura i Arunačal Pradeš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: