- Vesti -

Srbi već 4 meseca zatočeni u Indiji: "Nije baš popularno sada biti belac u Indiji" VIDEO

Grupa državljana Srbije koji su sada u Indiji obratila se vlastima u Srbiji i rekli da su zaglavljeni u toj državi i nemaju mogućnost da se vrate kući. To im ne polazi od ruke već 4 meseca. Kristijan Al-Droubi je jedan od njih.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

On navodi za TV Prva da razume kakva je situacija i da je haos u Srbiji, i kako je situacija ovde slična, samo što može da bude opasnija.

"Ovo je najgušće naseljena država u svetu, i vlasti se brinu da ukoliko se virus proširi, ne da neće biti mesta u bolnicama nego će doći do građanskog rata", rekao je Kristijan i dodao da Indija nema kapacitete da se pozabavi pandemijom.

Dodaje da su indijske vlasti spominjale otvaranje međunarodni saobraćaja za avgust ili septembar ali da državljani Srbije nemaju novac i da samo žele da se vrate kući.

"Povremeni letovi postoje ali su preskupi, nemamo novac za to", kaže Kristijan.

Kristijan navodi da oni ne traže od države Srbije da pošalje poseban avion do Indije, ali traže da se makar obezbedi komercijalni let do Rusije ili Emirata.

Kristijan je već 7 meseci sa prijateljem na farmi koja se nalazi 40 km od Bengalura, u džungli.

"Sad baš nije popularno biti belac u Indiji, malo nas se plaše kad nas vide, pa stave masku preko lica. Ponekad nas zaustave, pitaju ko sam, šta sam. Može da se desi da i oni naprave problem ali sada gledamo da se držimo tu i da ne idemo mnogo napolje", rekao je on komentarišući odnos koji imaju sa lokalnim stanovništvom.

A kako izgleda poslednjih sedam meseci njegovog života u Indiji, poslušajte u video-prilogu.

strana 1 od 129 idi na stranu