Zabranili prodaju alkohola zbog maloletnika

Vlasti na Tajlandu najavile su da će zabraniti onlajn prodaju alokoholnih pića zbog toga što je tokom vanrednog stanja uočen značajan porast konzumacije alkohola među maloletnicima.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.07.2020.

15:27

Zabranili prodaju alkohola zbog maloletnika
Ilustracija/Foto: depositphoto/VitalikRadko

Tronedeljna zabrana prodaje alkohola na Tajlandu je ukinuta u maju uporedo sa ublažavanjem ostalih vanrednih mera, izvestio je Rojters.

Konzumacija alkohola na Tajlandu zabranjena je osobama mlađim od 20 godina, prodaja blizu škola i parkova je kažnjiva i ograničeno je radno vreme prodavnicama alkoholnih pića.

"Najlogičnije bi bilo da se uvede kontrola starosti za onlajn kupce. Dostava bi trebalo da je moguća tek kada se utvrdi da naručilac nije maloletan", predložio je Žerom Le Luer, vlasnik on lanj prodaje piva, vina i žestokog alkohola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: