- Vesti -

Snimali su se dronom: Tek kod kuće su shvatili da ih je sve vreme vrebao predator VIDEO

Velika bela ajkula vrebala je surfere u blizini obala Južne Afrike, a da oni to nisu ni primetili. Bliski susret sa opasnim predatorom surferi su uočili tek kod kuće, kada su videli jezivi snimak sa drona.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, peternile
Foto: Depositphotos, peternile

Snimak je objavila služba za spasavanje na moru Južne Afrike, objašnjavajući da im stiže veliki broj prijava da su uočene velike bele ajkule u blizini obala ove države.

Oni su upozorili surfere na opasnost koja preti od velikih belih ajkula.

"Ponašanje ajkule kakvo se vidi na ovom snimku, pokazuje da je ona bila svesna surfera i da je plivala oko njih kako bi ih istražila. Važno je da ljudi znaju kako su velike bele ajkule predatori, i iako su njihovi napadi retki, susret sa njima je veliki rizik", saopšteno je iz službe za spasavanje, prenosi Sputnjik.

Oni su savetovali kupače da ne plivaju noću ili ukoliko krvare iz neke rane, te da ne prelaze označenu graničnu zonu niti da ulaze u vodu ako primete prisustvo kitova. Takođe, upozorili su surfere ili ljude koji su u čamcima da uvek budu u većim grupama i na bliskom odstojanju, kako bi smanjili rizik od napada ajkule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 132 idi na stranu