- Vesti -

Transrodni muškarac opet u drugom stanju: "Svi misle da je pivski stomak"

Kajden Kolmaniz Njujorka započeo je tranziciju sa ženskog pola na muški 2009. godine. Međutim, 2013. godine iznenadilo ga je otkriće da je bio već pet meseci u drugom stanju sa svojim prvim detetom, devojčicom Azelejom, koja sada ima šest godina. Trudnoća se desila pošto je prestao da uzima testosteron zbog operacije na grudima.

Izvor: B92
Podeli

Iako je Kajden zadržao ženske reproduktivne organe, ponovo se iznenadio kada je u januaru ove godine saznao da je sedam nedelja u drugom stanju sa svojim partnerom Dominikom.

Budući roditelji se raduju dolasku na svet novog člana porodice, uprkos tome što pojedinci nemaju visoko mišljenje o Kajdenu.

"Iako sam u drugom stanju, nemam privilegije kao neke trudnice, jer naravno, nije očigledno da nosim dete, ljudi samo pretpostavljaju da je u pitanju pivski stomak. Inače sam još kao mala devojčica mrzeo što imam ženske grudi, i nikada nisam želeo da nosim grudnjak", rekao je Kajden.

"Srećan sam što imam matericu i reproduktivni sistem koji mi omogućava da rodim dete i donesem jedan novi život. Nema razloga da sve to odbacujem samo zato što sam transrodan", zaaključuje Kajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 132 idi na stranu