Transrodni muškarac opet u drugom stanju: "Svi misle da je pivski stomak"

Kajden Kolmaniz Njujorka započeo je tranziciju sa ženskog pola na muški 2009. godine. Međutim, 2013. godine iznenadilo ga je otkriće da je bio već pet meseci u drugom stanju sa svojim prvim detetom, devojčicom Azelejom, koja sada ima šest godina. Trudnoća se desila pošto je prestao da uzima testosteron zbog operacije na grudima.

Život

Izvor: B92

Petak, 12.06.2020.

12:39

Default images

Iako je Kajden zadržao ženske reproduktivne organe, ponovo se iznenadio kada je u januaru ove godine saznao da je sedam nedelja u drugom stanju sa svojim partnerom Dominikom.

Budući roditelji se raduju dolasku na svet novog člana porodice, uprkos tome što pojedinci nemaju visoko mišljenje o Kajdenu.

"Iako sam u drugom stanju, nemam privilegije kao neke trudnice, jer naravno, nije očigledno da nosim dete, ljudi samo pretpostavljaju da je u pitanju pivski stomak. Inače sam još kao mala devojčica mrzeo što imam ženske grudi, i nikada nisam želeo da nosim grudnjak", rekao je Kajden.

"Srećan sam što imam matericu i reproduktivni sistem koji mi omogućava da rodim dete i donesem jedan novi život. Nema razloga da sve to odbacujem samo zato što sam transrodan", zaaključuje Kajden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: