Govorio da nije učestvovao u vandalizmu: Jutjuber će ipak završiti na sudu

Iako se na svojim društvenim mrežama branio kako nije učestvovao u nasilnim radnjama tokom protesta, sada se tereti za dva dela.

Život

Izvor: B92

Petak, 05.06.2020.

09:02

Govorio da nije učestvovao u vandalizmu: Jutjuber će ipak završiti na sudu
Foto: GettyImages, Jerod Harris / Stringer

Milioner Džejk Pol optužen je za krivično delo ulaženja na tuđu imovinu i nezakonito okupljanje, nakon što je negirao pljačku tokom nereda u Arizoni.

Jutjuber je optužen za pljačku kada je na svom Instagramu delio video-zapise u kojima su dokumentovani neredi i tvrdio da su ga policajci prskali suzavcem.

"Nakon nereda i pljačke koji su se dogodili uveče 30. maja 2020. u tržnom centru 'Fashion Skuare Scottsdale', policijsko odeljenje dobilo je stotine video zapisa u kojima se identifikuje jutjuber, Džejk Džozef Pol, kao učesnik nereda", navodi policijska uprava, a prenosi "Metro".

"Naša istraga je otkrila da je Paul bio prisutan nakon što je protest proglašen nezakonitim okupljanjem, i kada je okupljenima naređeno da napuste to područje", navodi se u saopštenju.
Foto: Getty Images, Rich Fury / Stringer
"Pol je takođe nezakonito ušao i ostao u tržnom centru kada je zatvoren. Kao rezultat toga, optužen je za krivično delo ulaženja na tuđu imovinu i nezakonito okupljanje", piše u saopštenju.

Ovom 23-godišnjem milioneru je uručen poziv da se pojavi na sudu za mesec dana.

Pol i dalje negira radnje koje mu se stavljaju na teret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: