- Vesti -

Rabadžije sa Zlatibora - spremne. Discipline: Bacanje kamena s ramena i Ko ima jačeg vola

Iz entuzijazma i želje da ožive svoje selo, zadrže mlade u njemu stvorivši povoljne uslove za razvoj turizma kojim se odlikuje ceo zlatiborski kraj, Jablaničani su pokrenuli manifestaciju Seoski višeboj.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Od 2005. godine do danas, TU Jablanica organizuje sa uspehom ovu manifestaciju uz podršku Opštine, TO Zlatibor i Sportskog centra Čajetina.

Tu su i mnogobrojni sponzori, među kojima se nalaze i oni koji su od početka verovali u dobru ideju, volju i istrajnost meštana ovog lepog zlatiborskog sela u održavanju višeboja kao posebne atrakcije.

Posetilaca je bilo iz svih krajeva naše zemlje, kao i iz zemalja u okruženju. Manifestacija se tradicionalno održavala početkom juna, ali se ove godine zbog epidemije i mera ograničenja, termin pomera za nedelju 5. jula.

"Zadovoljstvo nam je da ovim putem obavestimo sve ljubitelje starih seoskih veština da će događaj početi u 10 časova u skladu sa programom kao i prethodnih godina. Seoski višeboj u Jablanici ove godine biće održan u , na platou ispred škole u centru sela. Očekujemo vas" , poručuju Jablaničani.

strana 1 od 132 idi na stranu