Rabadžije sa Zlatibora - spremne. Discipline: Bacanje kamena s ramena i Ko ima jačeg vola

Iz entuzijazma i želje da ožive svoje selo, zadrže mlade u njemu stvorivši povoljne uslove za razvoj turizma kojim se odlikuje ceo zlatiborski kraj, Jablaničani su pokrenuli manifestaciju Seoski višeboj.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

13:24

Rabadžije sa Zlatibora - spremne. Discipline: Bacanje kamena s ramena i Ko ima jačeg vola
Foto: RINA

Od 2005. godine do danas, TU Jablanica organizuje sa uspehom ovu manifestaciju uz podršku Opštine, TO Zlatibor i Sportskog centra Čajetina.

Tu su i mnogobrojni sponzori, među kojima se nalaze i oni koji su od početka verovali u dobru ideju, volju i istrajnost meštana ovog lepog zlatiborskog sela u održavanju višeboja kao posebne atrakcije.

Posetilaca je bilo iz svih krajeva naše zemlje, kao i iz zemalja u okruženju. Manifestacija se tradicionalno održavala početkom juna, ali se ove godine zbog epidemije i mera ograničenja, termin pomera za nedelju 5. jula.

"Zadovoljstvo nam je da ovim putem obavestimo sve ljubitelje starih seoskih veština da će događaj početi u 10 časova u skladu sa programom kao i prethodnih godina. Seoski višeboj u Jablanici ove godine biće održan u , na platou ispred škole u centru sela. Očekujemo vas" , poručuju Jablaničani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: