Besna pevačica napala predsednika: "Ti si budala, potrebne su nam promene"

"Imam mnogo toga da kažem o ovome, ali prvo što želim reći je da se bojim da ću pobuditi bes, iako su te emocije opravdane." Ovako je pevačica započela svoju objavu u kom je nazvala predsednika Trampa "rasističkom budalom".

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

12:19

Besna pevačica napala predsednika:
Foto: Getty Images, Emma McIntyre / Staff

Ledi Gaga se u dugoj izjavi osvrnula na smrt Džordža Flojda i na proteste koji su usledili.

Pevačica je pozvala na promenu sistema u kom predsednik "podstiče rasističke aktivnosti".

"Besna sam zbog smrti Džordža Flojda koliko i zbog gubitka života crnaca tokom stotina godina u ovoj zemlji kao rezultat rasizma i korumpiranih sistema koji ga održavaju", izjavila je Gaga. "Odavno znamo da je predsednik Tramp zakazao. On ima najmoćniju funkciju na svetu, ali ne nudi ništa osim neznanja i predrasuda dok se crni životi i dalje gube", kritikuje pevačica.

"Znali smo da je budala i rasista od kada je preuzeo funkciju. On podstiče sistem koji je već ukorenjen u rasizmu i rasističkim aktivnostima i svi možemo videti šta se dešava", zaključuje Gaga.

"Vreme je za promene, ti sistemi moraju da odumru", zaključila je višetruka dobitnica Gremi nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: