Legenda filma danas puni 90 godina: Ni sam ne zna koliko dece ima VIDEO

Čuveni Klint Istvud danas proslavlja svoj 90. rođendan.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2020.

12:32

Legenda filma danas puni 90 godina: Ni sam ne zna koliko dece ima VIDEO
Foto: GettyImages, Frazer Harrison

Kako je za Fox News rekao njegov sin Skot, rođendan će biti proslavljen u krugu porodice, a biće i torte, što se njegovom ocu verovatno neće svideti.

Klint Istvud se, možda i više od ostalih glumaca, često nalazi "s one strane kamere", u ulozi reditelja. Tokom proteklih deset godina, tako, režirao je čak devet filmova.

Malo je reći da je Istvud legendarno ime, a svoju glumačku slavu je stekao u špageti-vesternima Serđa Leonea, kao što su "Za šaku dolara" i "Dobar, loš, zao", ali i ulogom u filmu "Prljavi Hari", koji je režirao Don Sigel. Oskara je osvojio i za glumu i za režiju, i to više puta. Njegov burni ljubavni život je takođe nešto što moramo da spomenemo.

Poznata je njegova izjava da je prvi put spavao sa ženom kada je imao 14 godina, i to sa svojom dadiljom. Zvanično ima osmoro dece, mada je priznao u jednom intervjuu da "ni sam ne zna koliko ih ima".

Koji vam je omiljeni film u kom je Klint Istvud glumio, a koje je po vašem mišljenju njegovo najbolje rediteljsko ostvarenje?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: