Majmuni oteli uzorke krvi zaraženih koronavirusom i pobegli, meštani u strahu VIDEO

U jednom univerzitetskom kompleksu u Indiji grupa majmuna napala je jednog laboratorijskog tehničara i od njega otela uzorke krvi pacijenata koji su bili pozitivni na testiranju na koronavirus.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 29.05.2020.

18:45

Majmuni oteli uzorke krvi zaraženih koronavirusom i pobegli, meštani u strahu VIDEO
Ilustracija: Julian Finney/Getty Images

Kako navodi Rojters, do napada je došlo ove sedmice, dok se tehničar kretao kompleksom državnog medicinskog fakulteta u gradu Mirut u indijskoj državi Utar Pradeš.

"Majmuni su zgrabili uzorke krvi četiri pacijenta obolela od kovida 19 koji su na lečenju, a zatim pobegli", kaže jedan od zvaničnika fakulteta, dodajući da su od pacijenata ponovo morali da budu uzeti uzorci krvi.

Nije poznato da li su majmuni prosuli uzorke krvi, a ljudi koji žive u blizini kompleksa - u kojem ima dosta zelenila, pogodnog staništa za te životinje - strahuju da bi zaraza mogla biti preneta u stambene četvrti ako uzorci dospeju u njih.

Međutim, kako je rekao zvaničnik fakulteta, za sada ne postoje dokazi da bi, u slučaju kontakta sa krvlju inficiranih, i majmuni mogli biti zaraženi i tako dalje prenositi zarazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: