Glumica se vezala za ogradu vlade jer za samostalne umetnike nije predviđena pomoć države

Čuvena italijanska glumica Sandra Milo (87) zaključala se katancima za ogradu pred sedištem italijanske vlade u Rimu, u znak protesta zbog toga što nije predviđena državna pomoć za samostalne umetnike iz sveta spektakla.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

15:34

Glumica se vezala za ogradu vlade jer za samostalne umetnike nije predviđena pomoć države
Foto: Getty/Pascal Le Segretain / Staff

Obavešten o protestu, glumicu je primio premijer Ðuzepe Konte i, prema njenim rečima, obećao joj je da će razmotriti šta se može učiniti za umetnike, koji su među mnogobrojnim radnicima pogođeni posledicama pandemije koronavirusa.

Glumica je nakon razgovora sa premijerom, kako prenose italijanski mediji, bila veoma zadovoljna.

"Premijer Konte je veliki čovek i humana osoba koja saoseća sa drugima. Sigurna sam da će održati obećanje", rekla je Sanddra Milo, koja je i dalje aktivna na sceni.
Foto: Getty/Vittorio Zunino Celotto / Staff
Glimica je ranije iz istih razloga počinjala štrajk glađu, ali na apel premijera Kontea ga je i prekinula.

Da bi, kako je izjavila, dala značaj svom zahtevu i potrebi cele grupe umetnika koji su u vreme karantina ostali bez posla i prihoda, Sandra Milo je štrajk nastavila vezujći se katancima za zaštitnu ogradu pred sedištem vlade u Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: