"Preti mi Afroamerikanac": Zbog molbe da veže psa zvala policiju i ostala bez posla i ljubimca VIDEO

Ejmi Kuper iz Njujorka nazvala je policiju i optužila Afroamerikanca Kristijana Kupera da pretio njoj i njenom psu, nakon rasprave koja je započela kada je on tražio od nje da stavi na povodac svog psa u Central parku.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2020.

15:45

Foto: Depositphotos, pkirillov

Kuper je snimio je deo rasprave u sada viralnom videu koji je na Tviteru objavila njegova sestra i videlo ga je već 11 miliona ljudi.

Ejmi Kuper je prikazana na video-snimku kako moli Kristijana Kupera da prestane da je snima ili će pozvati policajce i reći im da postoji jedan Afroamerikanac koji joj smrtno preti.

Ona je ponovila izjavu više puta, svaki put zvučeći sve više uznemireno i izgledajući kao da zove policiju. U međuvremenu, Kristijan se nije nimalo približio Ejmi. On je rekao za NBC Njujork da je strastveni posmatrač ptica koji je u ponedeljak ujutro bio oko Rembla, popularnog mesta u parku za ovu aktivnost.

Kako kaže, samo je tražio od Ejmi da svog psa stavi na povodac u delu parka gde pas treba da se drži na povocu.

"Ukoliko bi stanište bilo uništeno, ne bismo mogli da gledamo ptice, da uživamo u zasadima", objasnio je Kristijan. Kada je Ejmi odbila, on je ponudio njenom psu poslasticu i počeo da snima incident. "Jedini način da se pas spreči da jede poslasticu je da ga stave na povodac", rekao je on.

"U nekom trenutku ona je odlučila da igra na kartu rasizma, pretpostavljam", istakao je Kristijan. On je prestao da snima Ejmi kada je konačno stavila povodac psu i na snimku se može čuti kako joj se zahvaljuje. Dok su stigli policajci, Kristijan je već otišao iz parka.

Video je videlo preko 11 miliona ljudi na Tviteru od sinoć. Govoreći za NBC Njujork, Ejmi je rekla da je preterano reagovala, ali i tvrdila da je Kristijan vrištao i da se osećala uplašenom jer nije znala šta je on dao njenom psu.

Ejmi je zbog rasističkog ispada suspendovana sa posla u osiguravajućoj kući dok traje istraga, a svog psa je morala da ostavi u sklonište za životinje.

"Iskreno se i ponizno izvinjavam svima, a posebno tom čoveku i njegovoj porodici", rekla je Ejmi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: