- Vesti -

Zamenili Beograd planinskom kućom: "Lepše nam je ovde nego da smo nesrećni sa novcem" VIDEO

Da bogatstvo i novac nisu garant za sreću pokazuju Vladimir i Dunja, koji su "američki san" i "švedsku sigurnost" zamenili za zlatarske vrleti. Posao u Švedskoj bio je obezbeđen i koferi su bili spakovani, ali je kućica na Ojkovici odnela pobedu i odustali su od puta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: printscreen, Prva TV
Foto: printscreen, Prva TV

"Ja sam pogledao te neke poslove preko interneta i prelomili smo da nam je mnogo lepše ovde, nego da idemo u tamo neki strani svet, da imamo dosta novca, a da budemo nesrećni", kaže za 150 minuta Prve TV Vladimir Ristanović, programer.

Oni su pre šest godina kupili ovu kuću na obroncima Zlatara kako bi se tu družili sa prijateljima. Netaknuta priroda i čist vazduh učinili su da Beograd zamene selom.

Prve komšije su im udaljene kilometar, a prošle godine su učili i kako da suše meso. Sve im je to novo, ali uče.

"Naravno da je bilo poteškoća, u smislu da nikad ništa nismo radili oko zemlje. Uglavnom se bavimo biljkama, beremo koprive, pravimo čajeve, sirupe i džem od šipurka", kaže Dunja, koja je diplomirani ekonomista.

Zimi se druže sa lovcima, a nabavili su čamac i planiraju da se oprobaju kao ribolovci na Zlatarskom jezeru.

Kako je Dunja rekla, njen cilj je da se, kada ona dobije decu, i kada se još dece u okolini rodi, konačno otvori škola u Ojkovici, koja je trenutno prazna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu