Seksualni radnici traže ukidanje zabrana, predstavili "higijenski koncept"

Seksualni radnici u Nemačkoj predstavili su sopstveni "higijenski koncept" i zatražili ukidanje zabrana uvedenih zbog epidemije koronavirusa.

Život

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

14:31

Seksualni radnici traže ukidanje zabrana, predstavili
Ilustracija/Foto: depositphoto/joyfull

Zabrana rada seksualnim radnicima, uključujući bordele, mora biti ukinuta, zatražila je Nemačka federalna asocijacija seksualnih radnika (BSD) u otvorenom pismu, pozivajući se na pad stope prenosa virusa.

Pismo je upućeno na adrese 16 poslanika u parlamentu, koji su nedavno tražili da se trajno zabrani rad onima koju pružaju seksualne usluge.

"Seksualna industrija mora opet da počne da zarađuje i da ponudi mušterijama dobru uslugu, što je ljudski i njima neophodno", piše u pismu u kojem je predstavljen i "higijenski koncpet", objašnjenje kako se mogu pružati seksualne usluge uz minimiziranje mogućnosti infekcije.

BSD je reagovala i na optužbe parlamentaraca da su oni "superprenosioci zaraze" jer seksualne radnje ne omogućavaju socijalnu distancu, istakavši da takav termin, ne samo da je uvredljiv, već i da je pogrešan.

BSD smatra da je to samo prikriven način da parlament trajno ukine njihov sektor i ističe da su uslovi između klijenta i seksualnog radnika često kao oni kod kozmetičara ili u salonu za masažu.

U Nemačkoj je sredinom marta doneta odluka da se privremeno zatvaraju restorani, bazeni, saloni lepote... Kako je stopa prenošenja zaraze opadala, tako je država ublažavala mere i dozvolila otvaranje restoranima, bazenima i salonima za masažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: