Srpske teorije zavere o holivudskoj zvezdi: Umro, pa ga je zamenio dvojnik?

Iako se Holivud smatra mestom prestiža i glamuroznog stila života, mnogi ga povezuju sa najmračnijim stranama ljudskog postojanja. Slučajevi Harvija Vajnstina i Kevina Spejsija pokazali su da se iza kulisa dešava mnogo toga čega nismo svesni, dok glumci poput Korija Feldmana sve češće otvoreno pričaju o svojim lošim iskustvima seksualnog zlostavljanja kada su kao deca radili na velikim filmovima.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2020.

10:12

Srpske teorije zavere o holivudskoj zvezdi: Umro, pa ga je zamenio dvojnik?
Foto: Getty Images, Frederick M. Brown / Stringer

Postoje istine o mračnoj strani Holivuda, ali neretko istiniti događaji mogu da pobude maštu i da se istina razgrana i toliko razvodni da ostaje prostor da se razviju teorije zavere. Tako nastaju teorije da vrh Holivuda, zajedno sa vodećim vladama sveta, vode masoni i iluminati, kako poznate ličnosti lažiraju svoje smrti kako bi pobegle od slavnog života, ili, sasvim suprotno, umetnici koje volimo su mrtvi, a mi gledamo njihove neverovatne dvojnike kako bi kompanije nastavile da prodaju njihovu muziku. Teorijama zavere ne pomaže ni sajentologija, koja se smatra jednom od najuvrnutijih sekti trenutno, a čiji su pripadnici velikim delom upravo iz Holivuda.

A jedni od popularnijih u Srbiji jesu teorije zavere u vezi sa Tomom Henksom.

Srpska zajednica na Tviteru postala je vrlo aktivna kada se govori o ovoj voljenoj zvezdi. Korisnici ove mreže govore da je on, u skladu sa popularnim teorijama o dvojnicima, zapravo ubijen sredinom aprila, i da je postavljen "uljez" kako bi nas svet zabave prevario.

Pojedini idu toliko daleko da tvrde da je Henks "egzekutovan" zbog kanibalizma, pedofilije, pranja novca i reketiranja, a kao jedan od izvora navode jedan kalifornijski sajt sa listom uhapšenih ljudi u toj državi.

Naš Tviter je počeo da lista imena poznatih ličnosti koji su takođe pripadnici sekta ili su uključeni u lanac krimogenih radnji, ali iz toga izuzimaju Breda Pita i Kijanua Rivsa, ali samo zato što ne postoje "čvrsti dokazi" da su oni umešani u sumnjive radnje.

Tvit koji je posebno privukao pažnju je onaj koji tvrdi da je "ubijeni" Henks član grupe "666 ojo de diabolo" koji je ogranak satanističke sekte Bila Gejtsa "55G" i kako njegove ubice pokušavaju preko dvojnika izvuku pola milijarde dolara sa njegovog računa, ali te tvrdnje su daleko od istinitih i napisane su da bi dodatno uzbudile domaće teoretičare zavera. Ali ni korisnici Tvitera iz Amerike nisu ravnodušni prema Henksu. Mnogi tvrde da su fotografije Henksovog povratka iz Australije starijeg datuma, jer Henks ne nosi masku i rukavice, ali je u istoj odeći koju je nosio kada je leteo za Australiju, iako takođe postavljaju pitanje da li je bio u Australiji ili u vojnoj bazi. Ovo ih navodi da govore da je Henks preminuo od koronavirusa pa da je na "scenu" stupio njegov dvojnik, dok postoje i dijametralno suprotne tvrdnje: glumac uopšte nije ni bio zaražen koronavirusom. Više je onih koji tvrde da je u pitanju dvojnik i neki idu toliko daleko da porede uši sa starijih i novijih fotografija ovog glumca.

Ono što je predmet sporenja jeste Henksova umešanost u lanac pedofilije. I domaći i strani tviteraši su navodili Henksove objave na Instagramu koje pokazuju zagubljene dečje cipelice ili čarapice kao čvrst dokaz za pretpostavljenu nastranost. Bezazleno izvlačenje takvog zaključka ipak ima tamnu pozadinu. Pre dve godine nalog na Tviteru koji vodi Ešli Rut Eškraft optužio je Henksa za seksualno napastvovanje i silovanje maloletnika, a sebe navodi kao njegovu žrtvu. Prema navodima Ešli, otac ju je podvodio Henksu kad je imala samo 13 godina. Strani korisnici Tvitera smatraju da je Henks uhapšen u Australiji zbog trgovine ljudima i da je stoga zamenjen dvojnikom.

Iako se pokazalo da je dosta pojedinosti koje je navela Ešli - istinito, ostalo je da se utvrdi koliko su njene glavne optužbe tačne. Za sada navodno niko nije tužio Ešli za lažne optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: