Vesti -

Gejtsov bivši saradnik: Bila napadaju jer se nisu spremili za pandemiju na koju ih je upozoravao

Čovek koji je pod lupom svetske javnosti poslednjih nekoliko meseci je već jednom promenio svet. Da li će mu to još jednom poći za rukom pokazaće vreme.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

U medijskim natpisima Bil Gejts je optuživan da "trguje vakcinama", da je uzurpirao Svetsku zdravstvenu organizaciju, da živi u bunkeru, da je sve o covidu 19 znao još 2015. godine kada je upozorio da pretnja svetu nije nuklearni rat nego zarazni virus koji će ugroziti planetu. Kako je čovek koji je prvi ukazao na opasnost od nove pandemije postao glavni krivac i omiljena meta teoretičara zavere, objasnio je za TV Prva dr Dragoslav Popović, konsultanta Unicefa i Svetske banke i predsednika Udruženja za javno zdravlje Srbije, čoveka koji je nekoliko godina sarađivao sa Gejtsovom fondacijom, ali i sa čuvenim američkim doktorom Entonijem Faučijem.

"Gejts je bio jedan od najjačih zagovornika pripreme za ovu pandemiju i o tome je govorio javno i elokventno unazad, ali je očigledno da su oni koji su bili odgovorni za tu pripremu, preskočili taj zadatak, pa sad im nije baš prijatno".

To što će neko da govori protiv vakcinacije je, kako kaže dr Popović, odlična tema da ispali neki svoj interes ili da postane poznat u javnosti, a da gura neku svoju agendu.

"Mi imamo jednog antivakcinalistu koji je stekao popularnost na vakcinama, a sad se kandiduje na izborima. Postoje i novinari koje grade svoje karijere na vakcinama, na kontroverzama, a u stvari, kontroverze nema. Vakcina je jedno od najvažnijih dostignuća koje je medicina uspela da napravi do danas. Vakcina je spas, mi znamo da protiv virusa nema leka i da je ona jedini način da se rešimo ovog problema koji imamo", zaključuje sagovornik Prve televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu