"Otkazana su venčanja, nestala je budućnost i naši snovi": Kreator spalio celu kolekciju venčanica

Modni kreator i vlasnik poznate modne kuce "Diamond Couture", specijalizovane za venčanice i odeću za svečane prilike, Pietro Demita, spalio je svoju skupocenu kolekciju venčanica za sezonu proleće - leto 2020.

Život

Izvor: B92

Subota, 02.05.2020.

12:28

Ilustracija Foto: depositphoto/boggy22

Rad nekoliko stotina zaposlenih, haljine rađene od skupocenih materijala, unikatni modeli sa ručnim radovima, sve je nestalo u plamenu i dimu

Sve narudžbe su poništene, svadbe otkazane. Do sada je u Italiji, zbog zabrane okupljanja otkazano više od 400 venčanja.

Na ovaj ekstremni gest očaja modni stilista se odlučio zbog teških gubitaka koje je njegov posao pretrpeo u dva i po meseca vanredne situacije zbog mera zabrane u vreme pandemije covid 19.

"Narudžbe su otkazane, nema venčanja, nema zabava, kolekcija je nestala i sa njom budućnost saradnika, struktura, naši snovi", poručuje on i dodaje da u ime svih kompanija modnog sektora, specijalizovanih za venčanja, pošalje poruku i protest državi koja je odlučila potpuno da zanemari modu, ovaj izuzetno važan produktivni deo zemlje.

U ime svih zaposlenih iz moje kategorije, ali i u ime svih preduzetnika koji su deo modnog sektora, kojih je puno i koji svi rizikuju da doslovno propadnu nadam se da će ovaj moj gest doći do onih koji odlučuju o našim životima, jer je nezamislivo ostati bez posla, stajati bespomoćan sa strane bez ikakve konkretne, pomoći", izjavio je modni kreator Demita.

Proleće i rano leto su za Italijane tradicionalno vreme venčanja. Šak i siromašne porodice gledaju da taj čin pretvore u nezaboravni događaj, i nije neobično da roditelji podižu kredite, pa čak i mladenci ulaze u brak već zaduženi za novac potrošen na svadbu, jer je važno da venčanje bude što veće, lepše, skuplje ...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: