"Ujutru se pacijent oseća dobro, a onda završi na respiratoru. To je najteže"

Lekari i medicinske sestre požrtvovano rade u borbi protiv pandemije korona virusa. Da bi se što bolje organizovali za posao, u Zemunskoj bolnici jedno odeljenje pretvoreno je u prostor za odmor medicinskog osoblja.

Život

Izvor: B92

Petak, 01.05.2020.

11:55

Ilustracija/Foto: depositphoto/sudok1

Glavna sestra u ovom KBC Aleksandra Stojić rekla je gostujući u "Jutru" na TV Prva da kada je uredbom Ministartsva zdravlja ta zemunska bolnica preimenovana u kovid bolnicu da su morali da se drugačije organizuju. Od tada, navodi, imaju smene tokom 24 sata za medicinske sestre i tehničare.

"Sestre rade šest sati, pa šest sti odmaraju, i u respiratornom centru po četiri sata rade, četiri sata odmaraju. Taj odmor kad imaju oni se odmaraju u bolnici za pedijatriju koji smo mi opredelili za zaposlene", objasnila je ona.

Sestra Dragica koja je u Zemunskoj bolnici 33 godine kaže da je ova situacija veoma naporna i teška.

"Jako je teško, puno rada. Ovi pacijenti zahtevaju brigu ceo dan. Dešava se da ujutru pacijent bude dobro, sa normalnim kiseonikom, a da tokom dana dođe do pogoršanja stanja, kada je neophodno staviti ga na respirator. To je učestala slika i to je najteže", rekla je sestra Dragica.

Pogledajte više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: