Salami tvrdi: Ovaj uređaj može da otkrije zaražene od korone

Komandant iranske Revolucionarne garde general Hosein Salami otkrio je ručni uređaj za koji kaže da može da identifikuje ljude zaražene koronavirusom na razdaljini od 100 metara, javila je novinska agencija Tasnim.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 15.04.2020.

18:00

Salami tvrdi: Ovaj uređaj može da otkrije zaražene od korone
Ilustracija/Foto: depositphoto/bluebay2014

Salami je rekao da je preciznost uređaja 80 procenata bez navođenja dokaza, preneo je BBC.

"Osnova ovog uređaja je stvaranje magnetnog polja zasnovanog na bipolarnom virusu unutar uređaja, tako da se njegova antena može fokusirati na bilo koje mesto unutar prečnika od 100 metara koje je zaraženo virusom i identifikovati zaraženo mesto u roku od pet sekundi", naveo je Salami.

Eksperti navode da je jedini pouzdani način testiranja na kovid 19 trenutno uzimanje brisa iz nosa ili grla, koji se šalje u laboratoriju da bi se utvrdilo da li postoje znaci genetskog materijala virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: