Na ovih 5 mesta ste bezbedni od koronavirusa

Dok vlada pandemija koronavirusa, mnogi su zabrinuti. Ipak, postoji nekoliko mesta na svetu na kojima možete da budete sigurni.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2020.

08:12

Na ovih 5 mesta ste bezbedni od koronavirusa
Foto: depositphotos, Jeanette.Dietl

Međunarodna svemirska stanica (ISS)

Dobrih 400 kilometara deli Međunarodnu svemirsku stanicu od površine Zemlje - dovoljno daleko da se izbegne zaraza. Ipak, čak i astronauti moraju da budu oprezni.

U četvrtak su se trojica astronauta uputila sa Zemlje na svemirsku stanicu. Pre lansiranja bili su u strogoj izolaciji kako ne bi poneli virus sa sobom.

Antarktik

Naučnici nemačke istraživačke stanice Nojmajer III na Antarktiku ne bi trebalo da se brinu zbog koronavirusa. Devet naučnika tamo trenutno provodi vreme, a tako će biti sve do kraja oktobra, kada dolaze novi.

Nuklearne podmornice

Države ne vole da objavljuju gde i kada svoje nuklearne podmornice puštaju u more. Ali koliko god ih je u vodi, vremenski su ograničene zalihama koje mogu da prevezu. S obzirom na to da su posade tokom misija često iz psiholoških razloga pošteđene slušanja loših vesti, moguće je da neki još nisu ni čuli za koronavirus.

Privatne jahte

Vesti o pandemiji navodno su neke superbogataše naterale da se ukrcaju na svoje superjahte. Plan je jednostavan: napunite zalihama jahtu i usidrite je u nekoj slikovitoj uvali, po mogućnosti na ostrvu u privatnom vlasništvu.

Jedino je pitanje pričekati dve nedelje kako bi se proverilo da li je posada bez virusa.

Veliki brat

Svi koji su bili u izolaciji pre pandemije, sigurni su. Barem u teoriji.

Ipak, ni učesnici Velikog brata i sličnih emisija nisu sigurni: postoji mnogo načina na koje bi koronavirus mogao ući u kuću spolja, s obzirom na veliku producentsku ekipu. Međutim, u nemačkom Velikom bratu, šou se nastavlja, prenosi Avaz.

U Kanadi, s druge strane, učesnici su bili primorani da napuste kuću Velikog brata jer je vlada naredila zatvaranje svih kompanija čiji rad nije neophodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: