Srđan se koronom zarazio u marketu: Temperatura ga je lomila, izgubio je čulo mirisa i ukusa

Među zaraženima koronavirusom na bolničkom lečenju u Kragujevcu leži i Srđan Tošić (44). On nije bio u direktnom kontaktu sa inficiranim i sumnja da se zarazio u nekom od marketa u Beogradu.

Život

Izvor: B92

Petak, 10.04.2020.

12:05

Srđan se koronom zarazio u marketu: Temperatura ga je lomila, izgubio je čulo mirisa i ukusa
Srðan se uspešno oporavlja Foto: Privatna arhiva

"Prvo sam osetio malaksalost, a potom temperaturu koja me je lomila, nisam mogao da gledam, niti da sedim, rasla je iz dana u dan, i tako šest dana dok me nisu primili u Topoli u Domu zdravlja. Dali su mi infuziju i diklofen injekciju, tad mi je bilo bolje, ali preko noći ponovo sam dobio temperaturu koja jednostavno lomi sve u meni, nisam mogao da gledam na oči. Imao sam upalu pluća, otežano disanje, temperatura varira od 37 do 39,4", objasnio je pacijent Srđan Tošić.

Ovaj čovek, koji se oči u oči susreo sa zarazom, ističe da je imunitet najvažniji faktor i da od njegove jačine zavisi kako će se organizam izboriti.

"Ovde većina pacijenata kašlje, ja nisam kašljao. Izgubio sam miris i ukus, od pre par dana sam počeo da jedem i osećam. Dobijamo vitamine i neki lek protiv malarije. Kako dani prolaze, sve je lakše", rekao je Srđan.

Njegova supruga i sin su u kućnoj izolaciji u Topoli, Tošić virus nije preneo nikome i to je, kako kaže, najveća sreća.

"Srećom, na poslu su svi zdravi, supruga i sin takođe i najsrećniji sam zbog toga. Bitno je da nikome nisam preneo virus. Moji su u strogoj izolaciji, ljudi im donesu do vrata hranu i sve što im treba, daju račun, supruga plati, dezinfikuje i unese u dom", rekao je Srđan.

Tošić poručuje građanima Srbije da se čuvaju, jer je virus opasan:

"Slušajte savete stručnih ljudi, ne pričaju uzalud da sedimo kod kuće i da budemo strpljivi, sve će proći. Čuvajte se…"

On je iskazao zahvalnost svima koji su ga podržavali prethodnih dana za vreme bolničkog lečenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: