Srpski muzičar o svom stricu dr Predragu Konu: "Miran, staložen i odmeren"

Epidemiolog dr Predrag Kon jedan je od ljudi koji su u centru medijske pažnje od izbijanja pandemije koronavirusa i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

12:53

Srpski muzičar o svom stricu dr Predragu Konu:
Foto: Printskrin TV Prva

Obraćanja načelnika Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje i člana Vladinog kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa gledamo, i savete i preporuke za ponašanje dobijamo gotovo svakodnevno. Ugledni lekar je stric našeg poznatog pevača i muzičara Marka Kona, koji iz svog ugla otkriva detalje o očevom mlađem bratu.

"On je deo mog života otkad znam za sebe. Miran, staložen i odmeren. Posvećen nauci oduvek. Kao klinac bio sam fasciniran koliko on uči. Stalno je učio, to radi i dalje", rekao je Marko Kon za Novosti.

Upitan da li je možda ovih dana dobio od strica neki poseban savet za čuvanje od korone, muzičar priznaje da, otkad je počelo da se dešava sve ovo što nas trenutno brine i okupira, nije u kontaktu sa njim.
"Nismo se čuli, praktično, od početka krize. Svako od nas nosi breme odgovornosti za svoju porodicu. On je, u ovom trenutku, odgovoran za celu Srbiju", dodao je muzičar, koji je pohvalio način govora dr Kona u javnosti ovih dana.

"Mislim da je dosta dobar. Odmeren i oprezan, ali ne paničari. Informacije saopštava na razumljiv način", istakao je.

Eminentni doktor voli i da zapeva, i gitaru zasvira, ali za razliku od sinovca kome je muzika profesija, on to čini u slobodno vreme, za svoju dušu.

"Svira i na violini, a to da dobro peva vidi se, između ostalog, u javnim nastupima i odnosu prema mikrofonu. Predrag govori jasno i razgovetno. Porodična okupljanja podrazumevaju i sviranje i pevanje. Njegov sin Slobodan peva još bolje", ukazao je Marko Kon.

Marko Kon je inače predstavljao Srbiju na "Evrosongu" 2009. u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: