Prekršio karantin zbog jeftinijih cigareta: Izgubio se u planini, spasavali ga helikopterom

Jedan muškarac se izgubio kada je pokušao da peške pređe iz Francuske u Španiju. On je ovo uradio kako bi tamo kupio jeftinije cigarete, a kažnjen je sa 137 evra, jer je prekršio mere uvedene radi sprečavanja novog koronavirusa.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 06.04.2020.

08:24

Prekršio karantin zbog jeftinijih cigareta: Izgubio se u planini, spasavali ga helikopterom
Foto: Depositphotos, razvanphoto

Muškarac je spasen helikopterom sa Pirineja, a spasioci su rekli da je kada su ga pronašli bio premoren, drhtao je od hladnoće i bio dezorijentisan, prenosi BBC.

Gorska služba spasavanja saopštila je da je čovek iz Perpinjana, koji se nalazi oko 25 kilometara od granice sa Španijom, prvobitno pokušao automobilom da pređe granicu, ali je vraćen na kontrolnom punktu, nakon čega je rešio da peške pređe granicu penjući se preko planine.

Međutim, upao je u potok i izgubio se, nakon čega je pozvao spasioce, koji su ga ubrzo pronašli i vratili u Perpinjan.

On je zbog kršenja mera karantina, koje predviđaju izlazak iz kuće jedino iz posebnih razloga i uz pisano obrazloženje, kažnjen sa 137 evra.

"Podsećamo vas da ostanete kod kuća", objavila je lokalna policija na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: