Britanci zapalili stubove mobilne telefonije zbog navodne veze 5G i kovida

U nekoliko gradova u Velikoj Britaniji zapaljeni su stubovi mobilne telefonije i došlo je do zlostavljanja inžinjera zbog neutemeljenih teorija o povezanosti korona virusa sa 5G mrežom, saopštili su britanski mobilni provajderi.

Život

Izvor: B92

Subota, 04.04.2020.

15:06

Britanci zapalili stubove mobilne telefonije zbog navodne veze 5G i kovida
Foto: Getty Images, Jack Taylor / Stringer

Nakon što su fotografije stubova u plamenu postavljene na društvenim mrežama, provajderi su istakli da je širenje takvih glasina "zabrinjavajuće".

Stubovi su zapaljeni u Sparkhilu, Birmingemu i Melingu, prenosi Tanjug.

Sekretarijat za digitalne tehnologije, kulturu, medije i sport saopštio je da je upoznat s tim da se na internetu šire netačne informacije o 5G tehnologiji.

Fejsbuk je juče uklonio stranicu na kojoj su prikazane fotografije sa zapeljenim tornjevima za prenos 5G tehnologije, uz podsticanje drugih da urade isto.

Kompanija Mobajl UK je navela da još više zabrinjava to što pojedini ljudi zlostavljaju njene radnike i prete da će oštetiti infrastrukturu zbog tvrdnji o 5G tehnologiji.

"To samo negativno utiče na sposobnost naše industrije da održi operativne kapacitete mreža za podršku masovnom radu od kuće i dostupnost hitnih službi", istakla je kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: