Božo Vrećo dobio preteće poruke, pa prijavio policiji: "Ne mogu vam opisati taj osećaj"

Muzičar Božo Vrećo objavio je danas da je dobio preteće poruke u kojima mu jedan muškarac poručuje da ga treba linčovati.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

15:13

Božo Vrećo dobio preteće poruke, pa prijavio policiji:
Foto: Printskrin TV Prva

Vrećo, koji na nastupima nosi haljine, svakodnevno se susreće sa osudama i negativnim komentarima. On je kako je naveo prijavio policiji kakve poruke dobija, te navodi da se brine za svoju bezbednost.

"Mili moji, delim vam i ovo, moje jutro je započelo prijavom u policiji zbog pretnji smrću koje su mi došle. Sve je evidentirano i proces tek sledi. Sve je to atak samo na mene, na moju intimu, na moju umetnost, na moj odgoj, na moj intelekt, na moju slobodu, atak na čoveka koji nikad nikom ružno nije pomislio i neće, čak ni u ovom trenu", napisao je on na Fejsbuku, na kojem je i objavio preteće poruke, te dodao:

"Ne mogu vam opisati taj osećaj kada vas neko kome ništa nažao niste učinili toliko vređa, poziva na linč i priželjkuje vašu smrt, pritom ono što me sigurno najviše pogodilo jeste grozno vređanje moje majke, pogledajte kakvim smo to monstrumima okruženi, pogledajte taj vokabular i primitivnost, zar može gore, podlije i gnusnije od ovog, u šta su se to ljudi pretvorili?!".
Policija uveliko traga za osobom koja je Boži poslala ove preteće poruke, prenose mediji u regionu.

Vrećo je često u intervjuima govorio da kroz garderobu u potpunosti može da se uživi u ženske i muške tekstove, jer po njegovim rečima, muzika ne poznaje ni polove ni rase.
"Smatram se borcem za slobodu, da budeš to što jesi i za ljubav, ali ne nužno tako da budem deo nekog okvira. Najviše volim definiciju 'New York Timesa' koji je nakon što je prvi put imao dodir s mojom muzikom napisao da sam osoba koja je sinonim za slobodu. To je najbolja definicija. Kada živiš kao muškarac i kao žena - nemaš barijera. Tvoja muzika i ličnost nemaju barijeru, naprosto propagiraš da budeš to što jesi jer u ovom životu nema ništa bitnije od toga", objasnio je pevač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: