Kraljica kantri muzike donira milion dolara za borbu protiv pandemije

Doli Parton najavila je da će donirati milion dolara kako bi se pronašao lek za koronavirus.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

10:40

Kraljica kantri muzike donira milion dolara za borbu protiv pandemije
Foto: Getty Images, Valerie Macon / Stringer

U svojim tvitovima američka kantautorka rekla je da je novac davala Univerzitetu Vanderbilt u Nešvilu u Tenesiju.

Tamo, prema rečima njenog dugogodišnjeg prijatelja dr Nažija Abumrada, "osoblje napreduje u istraživanju koronavirusa radi lečenja". Ne samo da pomaže u istraživanju, ova kraljica kantri muzike pomaže i deci koja su u samoizolaciji. Naime, Doli Parton u četvrtak započinje serijal "Laku noć sa Doli" koji će trajati 10 nedelja.

Ona je jedna od nekoliko poznatih ličnosti koja onlajn čitaju deci priče dok su škole zatvorene tokom epidemije kovid 19.

Dok se slučajevi koronavirusa i dalje povećavaju u Velikoj Britaniji i SAD, 74-godišnja superzvezda rekla je da želi da pruži malo utehe deci tokom ovih teških vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: