Žena odbila respirator: "Imala sam dobar život. Priključite nekog mlađeg"

Starija žena umrla je u Belgiji nakon što je odbila da je lekari stave na respirator, poručivši da je imala dobar život i da lekari pomognu nekoj drugoj, mlađoj osobi koja se bori sa koronavirusom i treba joj pomoć pri disanju.

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

12:15

Žena odbila respirator:
Foto: depositphoto/sudok1

Naime, Suzan Hoilerts (90) iz Binkoma u Belgiji rekla je lekarima da ne želi da je priključe na respirator.

"Ne želim da me stavite na respirator. Sačuvajte ga za nekog mlađeg. Imala sam dobar život", navela je ona, prenose strani mediji.

Ona je u bolnicu primljena 20. marta, kada su je testirali na koronavirus. Bila je pozitivna na koronavirus, smeštena u izolaciju i njena ćerka Džudit nije uspela da se pozdravi s njom i bude uz nju na samrti. "Nisam imala priliku da se oprostim od nje, niti da prisustvujem sahrani", rekla je Džudit, te dodala da ne zna kako se njena majka zarazila, jer je bila stalno u kući i poštovala mere izolacije.

Džudit je dodala da je njena majka i prošle godine bila u bolnici zbog upale pluća.

"Kada su je odveli u bolnicu rekla mi je da ne plačem i da sam uradila sve što sam mogla", naglasila je Džudit, prenosi Foks njuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: