- Vesti -

Od večeras Ajfelova kula se zahvaljuje osobama aktivnim u borbi protiv koronavirusa

Ajfelova kula će od večeras svake večeri odavati počast osobama aktivnim u borbi protiv koronavirusa, na njoj će biti napisane reči "hvala" i poruke ljudima da ostanu kod kuće, saopštila je gradska uprava Pariza.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty Images, Antoine Antoniol / Stringer
Foto: Getty Images, Antoine Antoniol / Stringer

"Od petka svako veče od 20 do 23 časa Ajfelova kula će odati počast svim osobama koji se bore protiv bolesti COVID-19 projektovanjem poruka zahvalnosti i podsticanja da se ostane kod kuće", navodi se u saopštenju, a prenosi Beta.

Poruka zahvalnosti će biti upućena medicinskom osoblju, policajcima, žandarmima, vatrogascima, osobama u hitnim službama, gradskim službama, kolima hitne pomoći, osobama u prvoj pomoći, vojnicima, kasirima i kasirkama, čistačima, trgovcima, volonterima, onima koji isporučuju, pomoćnicima i udruženjima, kao i Parižanima i Parižankama koji su mobilisani u borbi protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.

Biće smenjivane dve poruke "ostani kod kuće", na francuskom i engleskom u periodu od 20.30 do 23 časa da se podseti da ograničenje kretanja na minimum spasava živote.

Epidemija bolesti COVID-19 se zaoštrava u Francuskoj sa 365 umrlih u prethodna 24 sata. U toj zemlji je preminulo 1.700 ljudi od početka epidemije.

strana 1 od 126 idi na stranu