Fotografija koja je šokirala svet: Nemaju zaštitnu opremu, medicinske sestre nose kese za đubre

U jednoj bolnici na Menhetnu u SAD medicinsko osoblje više nema zaštitnu opremu, pa su sestre prinuđene da nosi kese za đubre, ne bi li se zaštitile od koronavirusa.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

08:15

Default images

Pojedine medicinske sestre okrivile su nadležne da je upravo zbog toga jedan njihov kolega i preminuo, navodi portal NY post.

"Bolnica ga je ubila i trebalo bi da snosi odgovornost za to", rekla je jedna od medicinskih sestara.

Druga sestra rekla je da problemi sa nedostatkom opreme nisu novi i da traju već godinu dana, zbog čega je osoblje često bilo primorano da krije lične zalihe, kao i da je situacija postala kritična kada su u bolnicu počeli da pristižu pacijenti oboleli od virusa covid-19.

Zbog toga su sestre počele da nose kese za smeće.

Portparol bolnice negirao je da bolnica nema odgovarajuću opremu i da ne štiti zaposlene.

Ova zapanjujuća fotografija proširila se društvenim mrežama i prikazuje tri medicinske sestre koje poziraju u hodniku, a na sebi imaju velike, crne plastične kese za smeće, kojima su napravile improvizovane zaštitne haljine.

"Nema više zaštitne opreme... nema više ni maski i koristimo već iskorišćene... medicinske sestre se snalaze tokom krize koronavirusa", nalazi se u opisu fotografije.

Pandemija je u SAD do sada odnela 1.032 života. Situacija u Sjedinjenim Američkim Državama povodom koronavirusa rapidno eskalira, pa je broj zaraženih sada 68.489. SAD su sada po broju zaraženih prestigle Španiju, u kojoj je zabeleženo 49.515 osoba koje imaju koronavirus.

Savezna država Njujork postala je žarište epidemije koronavirusa, a sam grad Njujork njen epicentar.

U tom gradu registrovana je petina od ukupnog broja zaraženih u zemlji i virus se u njoj širi pet puta brže.

Jedan od hiljadu Njujorčana već je zaražen, što znači da se virus širi brže nego u Italiji i Iranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: