Nagurani kao sardine: Velike gužve u londonskom metrou

Na drugi dan kako su u Engleskoj uvedene nove mere, stanice i gradski prevoz su ponovo prepuni, sa ljudima koji su ugurani kao sardine u metrou i autobusima.

Život

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2020.

15:26

Nagurani kao sardine: Velike gužve u londonskom metrou
Foto: GettyImages, Ming Yeung / Staff

Mere koje su uvedene drastično su smanjile gradski saobraćaj i broj stanica, te manje autobusa i metroa saobraća u toku dana. Gradonačelnik Sadik Kan kaže da će morati da dodatno smanji usluge metroa jer je broj obolelih tokom noći porastao sa 20 na 33 odsto.

Putnici su iskazali nezadovoljstvo zbog nedostatka vozova, a jedan Britanac se obratio je Kanu preko društvene mreže Tviter s molbom: "Gurate ključne radnike u manji prostor. Vaša odluka je teška, ali direktno rizikuje živote. Molim Vas razmislite o tome zarad naših zdravstvenih radnika kako bi se oni barem osećali sigurno odlazeći na posao", navodi "Dejli mejl". Na glavnim stanicama raspoređeno je 500 kako bi podsetili putnike da samo oni koji idu na posao treba da koriste metro i vozove - ali taj broj je svakako ogroman.

Kan je okrivio putnike za nepoštovanje zabrane putovanja koji nisu u svrhu odlaska na posao i pozvao ljude da izbegavaju špic "da bi spasili živote" - tvrdeći da nema dovoljno osoblja da vrati usluge saobraćaja u normalu.

Nekoliko sati nakon što je premijer Džonson rekao da bi gotovo svi Britanci trebalo da ostanu kod kuće, ljudi su se nagurali u metro, vozove i autobuse. Na fotografijama koje su objavljivane na društvenim mrežama vide se putnici koji od gužve nemaju mesta da se bilo gde pomere, te je udaljenost od dva metra kako bi se izbeglo izlaganje virusu potpuno nemoguća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: