Vajnstinovi advokati upozoravaju: "Neće preživeti u zatvoru"

Advokati slavnog holivudskog producenta Harvija Vajnstina, kojem je juče sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od 23 godine, upozoravaju da njihov klijent nije u stanju da bude u zatvoru. Oni su naveli da da će producent najverovatnije zbog lošeg zdravstvenog stanja da umre u zatvoru.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2020.

13:33

Vajnstinovi advokati upozoravaju:
Foto: GettyImages, Jeenah Moon / Stringer

Naime, Vajnstinovi advokati, piše britanski "Miror", navode da mu je potrebno da, pored ostalih lekova koje dnevno uzima, prima i injekcije u oči. Sudija nije uzeo u obzir molbu odbrane da se smanji kazna zbog humanitarnog rada kojim se producent bavio. Odbrana je takođe molila da se uzmu u obzir i njegova deca, te predložila najmanju kaznu zatvora od pet godina, predlog koji je sud odbacio.
Foto: Gettyimages, Scott Heins / Stringer
Producent je i dalje na lekovima koje je počeo da uzima posle neuspele operacije u decembru, nakon koje je počeo da koristi pomagala za hodanje. Takođe se žalio u februaru na bol u grudima, zbog kog je završio u bolnici.

Vajnstina su po izricanju presude prebacili u zatvor Rajkers, ali nakon što se osoblju zatvora opet požalio na bolove u grudima, prebacili su ga u bolnicu, gde je, prema navodima "Mirora", i proveo noć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: