Hurricane za B92.net: "Ne bismo volele da se Evrovizija otkaže zbog koronavirusa"

Ženski trojac Hurricane izborio se da svojim vrelim ritmovima i snažnim glasovima predstavlja Srbiju na Evrosongu u Roterdamu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2020.

10:40

Hurricane za B92.net:
Foto: Ðorðe Bukviæ

Od 12 kandidata i jake konkurencije, pesma talentovanih mladih žena Sanje Vučić, Ivane Nikolić i Ksenije Knežević "Hasta la vista" izdvojila se i osvojila srca domaće publike.

Ali ni strani obožavatelji Evrosonga nisu ravnodušni. Od finalne večeri Beovizije preplavili su Tviter pohvalnim komentarima o nastupu ovog uraganskog trojca, govoreći: "Ovo nam je bilo potrebno".

Srbija ima tradiciju slanja emotivnih balada na jedno od najvećih muzičkih takmičenja na svetu, a komentatori na društvenim mrežama su pohvalili energično izdanje Srbije.

Moglo bi se reći da je tim iza ove pesme želeo da pošalje poruku da se tradicija srpskih balada na Evroviziji ukida, ali devojke to apsolutno negiraju.

"U toku procesa nastajanja pesme ni mi, a ni naš kompozitor nismo imali određenu poruku zbog koje je ova pesma nastala. Želele smo brzu pesmu kao što su i ostale naše pesme. Više se pronalazimo u tom ritmu nego u baladama", kažu za B92.net. Devojke će se vredno pripremati za svoj evrovizijski nastup, kao što su se pripremale i za Beoviziju.

"Daćemo sve od sebe da budemo najbolje i mislićemo na svaki detalj. Imamo ceo tim koji radi sa nama tako da su pripreme već počele."

Dodaju da su se iznenadile pobedom, iako su bile smatrane favoritima, jer je konkurencija bila jaka.

Ali konkurencija će svakako da bude jaka i na Evrosongu. Prema procenama, Island trenutno važi za favorita, a za nastup Litvanije, koji se takođe visoko kotira, naše predstavnice kažu da im je simpatičan, a pesma zanimljiva.

Pitali smo devojke da li se boje da će takmičenje biti otkazano zbog koronavirusa, na šta su nam rekle da nisu mnogo razmišljale o tome.

"Čule smo da postoji mogućnost da se otkaže zbog virusa, svakako ne bismo volele da se to desi", kažu za B92.net.

Sanja Dojkić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: