Najbolji poklon za 20. rođendan: Rekordna zainteresovanost za Egzit

Festival Egzit ove godine od 9. do 12. jula proslavlja 20. rođendan, a kako su saopštili organizatori, vlada nezapamćeno interesovanje širom sveta, te su smeštajni kapaciteti u Novom Sadu u to vreme dostigli čak 97 posto popunjenosti.

Život

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2020.

15:00

Najbolji poklon za 20. rođendan: Rekordna zainteresovanost za Egzit
Foto: depositphotos/ Nedomacki

Da vlada nezapamćeno interesovanje ne bi bilo tako čudno, kako ističu iz tima Egzita, da se radi o junu, ali budući da je ovaj procenat popunjenosti dostignut već u prvoj nedelji marta, može se govoriti o novom rekordu, posebno imajući u vidu povećanje hotelskih kapaciteta u Novom Sadu protekle dve godine.

"U porastu je i privatni smeštaj koji je tradicionalno i najmasovniji za vreme Egzita, pa gosti iz zemlje i sveta još uvek mogu da odaberu neki od brojnih smeštajnih kapaciteta ovog tipa, iako neki Novosadjani svedoče da su svoje stanove izdali već - u decembru", kažu organizatori.

Kako ističe Marijana Stošić iz Novog Sada, stan izdaju svake godine, ali nikad nisu do sada uspeli za samo dva dana. Hotelijeri su takođe zadovoljni tražnjom smeštaja za vreme Egzita, dok neki od njih svedoče da su u datumima održavanja festivala svi kapaciteti već skoro popunjeni.

"Za vreme Egzita smo uvek rasprodati, ali ove godine ćemo to biti ranije nego ikad", kaže Zorica Lukić iz jednog hotela na Petrovaradinskoj tvrdjavi.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u toku čitave prošle godine, najveći broj prijavljenih noćenja ostvaren je u julu. Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada tvrdi da Egzit predstavlja vrhunac turističke sezone i da se najveći broj noćenja ostvari upravo za to vreme.

"Prema poslednjim anketama rađenim na teritoriji Novog Sada, veći je broj turista koji odsedaju u privatnom smeštaju. Prema informacijama kojima raspolažemo, već su za sada rezervisani i uveliko plaćeni brojni smeštajni kapaciteti. Prema pomenutoj anketi, mi imamo registrovan duži boravak turista u Novom Sadu koji dolaze ranije i odlaze nekoliko dana posle festivala", kaže Putinova.

I sam Egzit svojim posetiocima, ali i sugrađanima pomaže već dugi niz godina i putem sopstvene turističke agencije na sajtu EXITtrip.org nudi brojne opcije smeštaja u Novom Sadu, od kampa, preko hotela, hostela, do privatnih soba, a na raspolaganju su i paketi koji obuhvataju smeštaj i prevoz. Ovogodišnji Egzit okuplja neke od najpopularnijih zvezda današnjice, a medju prvim objavljenim imenima su David Guetta, Tyga, DJ Snake, Metronomy, Sheck Wes, James Arthur, Fatboy Slim, Sepultura, Marky Ramone i brojni drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: