Pas zaražen koronavirusom? Ostaje u karantinu dve nedelje

Jedan pas u Hongkongu zaražen je koronavirusom i nalazi se u karantinu.

Život

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

09:36

Pas zaražen koronavirusom? Ostaje u karantinu dve nedelje
Ilustracija/Foto: nunochka/Depositphotos

Kod psa je utvrđen "nizak nivo" virusa, saopštile su lokalne vlasti, a prenose svetski mediji.

Radi se o psu koji je kućni ljubimac, navodi se u izjavi gradskog odeljenja za poljoprivredu i ribarstvo.

Biće izvršena dodatna ispitivanja kako bi se utvrdilo da li je pas zaista zaražen ili je samo prenosilac preko usana i njuške. Do sada, piše Rojters, nije bilo potvrde da je koronavirus prešao sa ljudi na njihove ljubimce.

Ovaj pas će biti u karantinu naredne dve nedelje.

Pas je odveden u sredu iz doma vlasnice, šezdesetogodišnje žene koja je prethdnog dana testirana pozitivno na virus i prebačena u bolnicu u izolaciju. Nema nikakvog dokaza da životinje kao što su mačke ili psi mogu da prenesu virus na čoveka, međutim ministarstvo te zemlje je ocenilo da domaće životine zaraženih osba treba da budu stavljene u 14-dnevni karantin u za to određenim prihvatilištima.

Šefica zdravstvene službe Hongkonga, autonomne kineske oblasti, Sofija Čan, rekla je da će biti urađeni dodatni testovi na kučetu, koje će biti u izolaciji dok mu testovi ne budu negativni. U Hongkongu je zabeleženo 93 slučaja zaraženih koronavirusom, a dve osobe su umrle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: