Pas zaražen koronavirusom? Ostaje u karantinu dve nedelje

Jedan pas u Hongkongu zaražen je koronavirusom i nalazi se u karantinu.

Život

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

09:36

Pas zaražen koronavirusom? Ostaje u karantinu dve nedelje
Ilustracija/Foto: nunochka/Depositphotos

Kod psa je utvrđen "nizak nivo" virusa, saopštile su lokalne vlasti, a prenose svetski mediji.

Radi se o psu koji je kućni ljubimac, navodi se u izjavi gradskog odeljenja za poljoprivredu i ribarstvo.

Biće izvršena dodatna ispitivanja kako bi se utvrdilo da li je pas zaista zaražen ili je samo prenosilac preko usana i njuške. Do sada, piše Rojters, nije bilo potvrde da je koronavirus prešao sa ljudi na njihove ljubimce.

Ovaj pas će biti u karantinu naredne dve nedelje.

Pas je odveden u sredu iz doma vlasnice, šezdesetogodišnje žene koja je prethdnog dana testirana pozitivno na virus i prebačena u bolnicu u izolaciju. Nema nikakvog dokaza da životinje kao što su mačke ili psi mogu da prenesu virus na čoveka, međutim ministarstvo te zemlje je ocenilo da domaće životine zaraženih osba treba da budu stavljene u 14-dnevni karantin u za to određenim prihvatilištima.

Šefica zdravstvene službe Hongkonga, autonomne kineske oblasti, Sofija Čan, rekla je da će biti urađeni dodatni testovi na kučetu, koje će biti u izolaciji dok mu testovi ne budu negativni. U Hongkongu je zabeleženo 93 slučaja zaraženih koronavirusom, a dve osobe su umrle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: